Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo Najava događaja Sport

Pregled sportske nedelje i najava narednih utakmica

  • Vaterpolisti „Šabac Elixira“ nastavili su niz od 10 pobeda u deset susreta na domaćoj i evropskoj sceni. Trijumf je ostvaren i na gostovanju ekipi Starog grada i to rezultatom 5:14. Već u sredu očekuje ih osmina finala Kupa Srbije. Šapčani dočekuju Novobeogradske vukove. Utakmica se igra od 19.00 časova.
  • Šabac Elixir je postigao uspeh i na „Cedevita kupu“ koji je održan na Korčuli. Generacija 2011. i mlađi, igrači trenera Mandića i Jovanovića, osvojili su treće mesto.
  • Košarkašice Duge su upisale i četvrti trijumf u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Šapčanke su na svom terenu slavile i protiv ekipe Vrbasa. Sreda je rezervisana za takmičenje Duge u Waba ligi, a ovoga puta naše Šapčanke će ugostiti ekipu Budućnosti. Susret u Sali Šabačke gimnazije igra se sutra od 20.30  časova. U domaćem prvenstvu, naredni protivnik koji će ugostiti naše Šapčanke je ekipa Studenta iz Niša.
  • Tekvondo klub Šabac je ovaj vikend nastupao na dva takmičenja. Pioniri su na zvaničnom Prvenstvu Evrope osvojili dve zlatne medalje i to Nina Savić i Dorotea Andreas u kategoriji od 6 do 8 godina. Do medalje nisu uspeli da stignu Vuk Pavlović, Dušan Spasojević i Andrej Aličić. Na „Montenegro Open“ Nikola Kljajić je osvojio treće zlato u nizu na G1 turnirima, Djordje Paroški srebro, a Jovana Marjanović bronzanu medalju.
  • Takođe na „Montenegro Open“ zlatom se okitila i naša Šapčanka, Jana Lukić članica Tekvondo kluba „Letnjikovac Elixir“ i potvrdila dominaciju u svojoj kategoriji na turnirima G klase. Sledi Balkanski šampionat u Sarajevu takođe G1 ranga.
  • Fudbaleri Mačve su u nadoknadi vremena pretrpeli poraz na gostovanju ekipi RFK Novi Sad rezultatom 1:0. Svi koji prate Mačvu ove sezone, znaju da su u jučerašnji susret Šapčani ušli oslabljeni zbog povreda i parnih kartona nekoliko ključnih i standardnih igrača. I pored toga crveno-crni su uspeli da sačuvaju svoj gol tokom celog meča i bili na domak boda u gostima, ali u poslednjem minutu nadoknade vremena, slavlje Novosađanima donosi pogodak Abrahama. U narednom kolu fudbaleri Mačve dočekuju Grafičar. Utakmica se igra u subotu, 28. oktobra u 17.00 časova.
  • Rukometaši Metaloplastike Elixir slavili su protiv ekipe Crvene zvezde. Šapčani su u meču bili bolja ekipa u svim segmentima igre, a posebno su se istakli Darko Arsić sa 18 odbrana i Mateja Dodić koji je utakmicu završio sa deset golova u protivničkoj mreži. Neizvesno prvo poluvreme prelomili su Šapčani u samoj završnici i na poluvreme otišli sa jednim golom prednosti 14:13. U drugom delu igre plavi nadmoćni, pre svega zahvaljujući publici koja je prepoznala značaj utakmice. Sve greške naših momaka iako ih je bilo minimalno, uspešno je ispravljao na golu kapiten plavih Darko Arsić koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice. U narednom 08.kolu, Šapčani gostuju Radničkom u Kragujevcu. Utakmica se igra u petak, 27.oktobra od 19.00 časova.
  • Rukometašice Medicinara na gostovanju ekipi Naise u Nišu pretrpele su poraz rezultatom 27:25. U narednom 07.kolu, Medicinarke dočekuju lidera na tabeli ekipu Jagodine. Utakmica se igra u subotu 28. oktobra od 19.30 časova.
  • Seniori OKK Šapca su savladali ekipu Železničara rezultatom 93:71. U narednom kolu gostuju Radničkom u Valjevu. Susret se igra u subotu od 20.30 časova. Seniorke OKK Šapca nakon prve pobede na startu takmičarske sezone protiv Užičanki, u narednom kolu Prve ženske regionalne lige Jug Šapčanke dočekuju ekipu Ivanjice. Utakmica se igra u subotu, 28. oktobra od 18 časova u sali Šabačke gimnazije.
  • Seniori “Miksa” poraženi su od Radničkog iz Valjeva rezultatom 78:89. Tokom celog meča naši Šapčani su pokazali veliku borbu ali podmlađeni sastav prvog tima nije uspeo da trijumfuje. U narednom kolu košarkaši Miksa gostuju ekipi Babajić u Ljigu. Utakmica se igra u nedelju od 18.00 časova.
  • Na 14. međunarodnom karate turniru „Zlatna Pesnica“ u Odžacima troje takmičara Karate kluba „Šabac Fuđimi“ iz mlađih uzrasta u disciplini kata osvojilo je dve zlatne medalje i jedno srebrno odličje. Zlatom su se okitili Mladen Marković m. pioniri i Majda Vasić m.pionirke zlato, dok je srebro izborila Sofija Teodorović m.pionirke. Na turniru je učestvovalo preko 300 takmičara svih uzrasta iz 30 klubova i to iz Bosne i Hercegovine, Rusije, Rumunije i Srbije.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije