Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

Unapređenje sistema za uzbunjivanje na području grada Šapca

Načelnik Gradske uprave, Aleksandar Jovanović i član Gradskog veća zadužen za bezbednost, Zoran Zdravković sastali su se danas sa predstavnicima Instituta “Mihajlo Pupin” iz Beograda, Goranom Dimićem i  Markom Tajdićem, kao i predstavnicima Sektora za vanredne situacije,  načelnikom Sektora, Ivanom Spajićem i načelnikom Operativnog centra u Šapcu, Vidojem Jovanovićem. Sastanak je održan sa ciljem da se utvrde dalji koraci u unapređenju sistema za obaveštavanje i uzbunjivanje. Početkom 2021. godine proverom i testiranjem sistema utvrđeno je da postoji šest sirena za uzbunjivanje koje nisu bile u funkciji, s obzirom da prethodnih 20 i više  godina nije rađena provera, niti je sistem održavan.

Grad Šabac je nakon toga preduzeo neophodne aktivnosti da se sistem za obaveštavanje i uzbunjivanje stavi u funkcionalno stanje, kao i da se izradi sva neophodna planska dokumentacija u skladu sa zakonskom regulativom.

Nadležni su predstavnike grada Šapca upoznali sa projektom koji Ministrastvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Institutom “Mihajlo Pupin” realizuje za potrebe našeg grada, a odnosi se na finasiranje izrade Akustičke studije koja služi za planiranje i mapiranje sirena na teritoriji Šapca. Krajnji cilj je da se povežu svi sistemi za obaveštavanje i uzbunjivanje na teritoriji celog  Mačvanskog upravnog okruga.

Zahvaljujući ovom projektu Grad Šabac će kompletirati neophodnu plansku dokumentaciju i dobiti precizne podatke o daljim aktivnostima koje će podići sistem za uzbunjivanje na značajno kvalitetniji nivo.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije