Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

Donatorsko-prodajna izložba učenika Škole primenjenih umetnosti

Donatorsko-prodajna izložba radova učenika Škole primenjenih umetnosti priređena je danas u dvorištu ove obrazovne ustanove. Reč je o tradicionalnoj izložbi koju organizuju profesori i učenici tokom koje građani mogu kupiti različite unikatne predmete. Prikupljena sredstva namenjena su Fondu za nagrađivanje najuspešnijih, najposvećenijih i najangažovanijih učenika, koji su se isticali u brojnim aktivnostima Škole primenjenih umetnosti.

Radovi bivših, ali i učenika koji još uvek pohađaju Školu primenjenih umetnosti činili su postavku koja je obuhvatala različite umetničke predmete, crteže, slike, fotografije, grafiku, ikone, umetničke keramike i druge predmete primenjene umetnosti. Majka Luke Đurića profesora u Školi primenjenih umetnosti, Dragana, kupila je rad koji je njen sin izradio još dok je bio učenik.

– Moj sin Luka Đurić je sada profesor u ovoj školi, a ovaj rad – portret Dimitrija Mendeljejeva je radio još dok je bio učenik. Tačnije, ovaj rad je kupio moj kolega Saša Gligorić i daće kao donaciju Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.  Ova škola je uvek otvorena za sve građane, učenička zadruga vrlo lepo funkcioniše, tako da uvek su svi dobrodošli. Ovde mogu pronaći neki lep poklon za drage ljude ili za sebe lično po veoma povoljnim cenama, kaže majka Dragana Đurić.

Zainteresovani građani koji su propustili donatorsko-prodajnu izložbu i narednih dana mogu posetiti Školu primenjenih umetnosti i pronaći unikatni predmet za poklon ili rad kojim mogu ulepšati svoj dom. Novac će takođe biti usmeren u Fond za nagrađivanje najuspešnijih, najposvećenijih i najangažovanijih učenika, koji su se isticali u brojnim aktivnostima Škole primenjenih umetnosti.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije