Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo Najava događaja Sport

Novi uspesi i takmičenja koja slede za šabačke sportiste

  • Vaterpolisti „Save“ sinoć su ostvarili plasman u osminu finala Kupa Srbije savladavši na Gradskom bazenu superligašku ekipu Nais. Veoma napet i neizvestan meč završen je rezultatom 9:8. Naredna faza takmičenja, osmina finala Kupa Srbije zakaana je za 25.oktobar.
  • Nova sezona VOŠ lige startuje sutra, a u prvom kolu sastaju se Šabac i Vojvodina, kao i Tent i Zemun. Liga je oformljena po ideji koordinatora šabačke škole vaterpola, Dragana Čelovskog i ovu sezonu utakmice igraju dečaci rođeni 2012. i mlađi. Liga će se odigravati po pravilima Vaterpolo saveza Srbije, a po sistemu dvokružno – 2 puta po tri kola. Cilj je da se deca ovog uzrasta pripreme za prva prava takmičenja i naravno vežbaju i još više zavole vaterpolo kroz druženje sa vršnjacima.
  • Košarkašice „Duge“ sutra u okviru 02.kola Waba lige dočekuju ekipu Nikšića. Utakmica u Sali Šabačke gimnazije igra se od 20 časova i 30 minuta. Ulaz je slobodan.
  • Rukometaši Metaloplastike Elixir sutra odlaze na gostovanje ekipi Vojvodine u okviru 06.kola Super rukometne lige. Utakmica u Novom Sadu igra se od 20.00 časova. Nakon pet odigranih susreta oba rivala imaju jednak broj bodova po deset. Stoga sutrašnji susret ima veliki značaj za Šapčane kako bi zadržali lidersku poziciju na tabeli domaćeg prvenstva.
  • Džiu-džica Kup Srbije za sve uzrasne kategorije održan je proteklog vikenda u Novom Bečeju. Učestvovalo je 150 takmičara iz 15 klubova. Šabački klub „Panter“ predstavljalo je 13 takmičara koji su osvojili 15 medalja – sedam zlatnih, sedam srebrnih i jednu bronzu. Zlatom su se okitili: Dimitrije Petrović, Antonjin Rehak (dve medalje u dve discipline – borbe i Ne waza u parteru), Nina Radosavljević, Anastasija Nišević, Filip Prodanović i Vladimir Đukić. Srebro su uzeli: Ognjen Tomanić, Igor Marković, Božica Duduković, Gorana Đurić, Srećko Milovanović, Perun Tomić i Danilo Mitrović. Dok je bronza pripala Igoru Markoviću u disciplini Ne waza. „Ovo je odličan rezultat naših takmičara gde su svi osvojili medalje za naš grad i klub. Sledećeg vikenda nas očekuje već tradicionalni 10. Džiu-džica turnir “Istočno Sarajevo Open 2023”, a nakon toga, sledeći mesec idemo na Prvenstvo Evrope za seniore u Zagrebu, kaže trener kluba „Panter“, Milan Vujasin.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije