Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo Sport

Pregled sportskog vikenda šabačkih sportista

Fudbaleri Mačve juče su na gostovanju Radničkom u Novom Beogradu odigrali nerešeno 1:1 (0:1). Golove na susretu postigli su Pavle Radunović u 12-tom i Nuredini Jasin u 60.minutu. U narednom, 12. kolu Šapčani dočekuju ekipu Dubočice. Utakmica se igra u nedelju, 15.oktobra od 18 časova.

  • Košarkašice Duge slavile su juče u drugom kolu Prve ženske lige Srbije. U domaćem prvenstvu Šapčanke su savladale Novosadsku ŽKA rezultatom 77:64.
  • Rukometaši Metaloplastike Elixir nastavili su pobedonosni niz, pa tako i u 05. kolu Super rukometne lige savladali na svom terenu ekipu Obilića. U narednom kolu, već u sredu Šapani gostuju Vojvodini. Susret u Novom Sadu počinje u 20 časova.
  • Vaterpolisti kluba „Šabac Elixir“ slavili su u utakmici 01.kola LEN Euro kupa u susretu sa ekipom Primorja. Preokret u poslednjoj četvrtini i pobeda našim momaka rezultatom 10:8.
  • Na Kupu Srbije, u konkurenciji od 60 klubova i preko 600 takmičara, Tekvondo klub Letnjikovac nastupio je sa 20 takmičara. Zlato su osvojili: Ivan Karajlović, Jana Lukić, Tijana Mališević, Ilija Božanić i Jovana Ivanović. Srebro: Viktor Puškić, Nina Milovanović i Mihailo Živanović. Bronzanim odličjem okitili su se Aleksa Vasić, Strahinja Pavlović, Sonja Todorović, Aljoša Gavrilović i Mia Mitrović. U konkurenciji juniorki je osvojeno prvo mesto, a Jana Lukić je proglašena za najbolju juniorku turnira.
  • Tekvondo klub „Šabac“ bio je jedan od najuspešnijih na Kupu Srbije u Beogradu. Takmičari su osvojili četiri zlatne, tri srebrne i tri bronzane medalje, kao i ekipna priznanja. Šampioni svojih kategorija postali su senior Uroš Belanović, juniori Đorđe Paroški i Miloš Marković i pionir Petar Obradović. Seniori Marko Mihailović i Žarko Krajišnik i pionir Vuk Pavlović osvojili su srebrne medalje, dok su juniori Nikola Kljajić i Jovana Marjanović, kao i pionirka Dorotea Andres izborili bronzane medalje. Seniori su u ukupnom ekipnom plasmanu zauzeli drugo mesto, dok je Tekvondo klub Šabac sveukupno treći na Turniru.
  • Na kupu Srbije za pionire i seniore uspešni su bili i tekvondisti kluba Viner Čivi. Zlatne medalje osvojili su senior Nemanja Ilić, pioniri Stefan Stevanović , Tamara Stevanović i Danilo Savić dok je bronzu izborio Vasilije Bojić.
  • Na Međunarodnom plivačkom mitingu „Zmaj“ u Novom Sadu u konkurenciji 29 klubova i 597 plivača učešće je uzelo i devet takmičara iz šabačkog Plivačkog kluba „Delfin“.  Nastupili su Lena i Sara Popović, Lana Kojić, Elena Antonić, Stefan Ristić, Dušan i Jovan Sević, Vanja Milić i Uglješa Pavlović. U većem broju disciplina, gotovo većina Šapčana je isplivala lične rekorde, a u klubu posebno ističu peto mesto Dušana Sevića u disciplini 50 metara delfin. Uglješa Pavlović osvojio je prvo mesto u disciplini 100 metara delfin i drugo mesto u disciplini 50 metara delfin.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije