Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo Najava događaja Sport

ŽKK „Duga“ domaćin Međunarodnog kadetskog turnira Waba lige

Grad Šabac i Ženski košarkaški klub „Duga“ od sutra pa sve do nedelje biće domaćini prvog turnira međunarodne kadetske Waba lige. U ženskoj jadranskoj ligi za devojčice uzrasta do 17 godina pored “Dugica” učestvuju i ekipe Budućnost iz Bijeljine, Vardar iz Makedonije, Badel iz Skoplja i Star iz Tuzle. Trener Šapčanki, Renata Stepanović i igračice spremno dočekuju sutrašnji start turnira, a za kadetkinje Duge ovo će biti prvo međunarodno takmičenje. Sve utakmice igraju se u sali Šabačke gimnazije.

– Turnir otvaramo utakmicom sa ekipom iz Tuzle, u petak u 20.15 časova, tako da pozivan sve zainteresovane Šapčane da budu podrška sa tribina i da svojim prisustvom uveličaju našu prvu međunarodnu utakmicu. Igračice jedva čekaju početak turnira, utakmica je vrh svakog treniranja. Imaće četiri susreta tokom naredna tri dana, dosta igračica ćemo rotirati jer nas ima dovoljno za taj način igre. Verujem da će svaka devojčica dati sve od sebe da se pokaže u najboljem svetlu i da će dati svoj maksimum u pokušajima da zabeležimo pobede. Nemamo nikakvih informacija o ekipama tako da ćemo morati na terenu tokom samog meča dase brzo adaptiramo i pokušamo da nametnemo svoju igru. Biće teško, ali to i jeste draž ovog sporta, da se nadmećeš, adaptiraš na protivnika i pokušaš da iskoristiš u svoju korist nedostatke rivala, kaže Stepanovićeva.

Nakon trurnira u Šapcu, naredni Dugice igraju u novembru. U klubu veruju da postoji šansa za dobar plasman na ovogodišnjem turniru.

-Sistem takmičenja je takav da je cela Waba U17 podeljena na dve grupe. Mi smo u B grupi sa još dve ekipe iz Crne Gore i jednom iz Bosne i Hercegovine. Sledeći turnir će biti u novembru u Podgorici i još jedna utakmica u Tuzli. Mi kao treneri uvek želimo da odemo što dalje u takmičenju, a moja neka želja je da prođemo na fajnal-ejt (final-eight) i da pokušamo da se borimo za neku od medalja. Naravno u svemu ovome je najbitniji sportski razvoj, iskustvo koje stiču odigravanjem turnirskih i međunarodnih utakmica kako bi ga primenili i na regionalnu ligu i prvi tim, objašnjava Renata Stepanović.

Inače, seniorke Duge sa takmičenjem startuju već u subotu, regionalna liga počinje krajem oktobra, tako da je ovaj turnir odlična uvertira za početak takmičarske sezone.

Raspored utakmica u hali Šabačke gimnazije

Petak (29/09/23)

20:15 Duga – StarTz

Subota (30/09/23)

16:00 Duga – Badel 1862

18:00 Budućnost BN – Vardar

Nedelja (01/10/23)

12:00 Duga – Vardar

14:00 Budućnost BN – Badel 1862

16:00 Duga – Budućnost BN

Fotografije: ŽKK „Duga“

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije