Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

Edukacija učenika OŠ „Jevrem Obrenović“ – uskoro saobraćajno uređena „zona škole“

Nedelja posvećena saobraćajnoj edukaciji predškolaca i osnovaca nastavljena je danas u šabačkim vrtićima Bambi i Mladost, kao i osnovnim školama „Laza Lazarević“ i „Jevrem Obrenović“. Učenici petog i šestog razreda u dvorištu Jevremove škole imali su priliku da se upoznaju sa bezbednim načinom vožnje bicikla i značaju nošenja kacige i fluorescentnog prsluka. Inače, uskoro će upravo ova škola dobiti saobraćajno uređenu i bezbednu zonu škole, najavljuju iz Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca. 

Praktični deo edukacije učenicima je sigurno zanimljiviji, ali nadležni su tokom ove sedmice veliki akcenat stavili i na teorijski deo jer ima izuzetan značaj za sveobuhvatno znanje saobraćajnih propisa.

– Jedno bez drugog ne može, prvo moraju da odslušaju teorijski deo, a mnogo je funkcionalnije kada to primene praktično kao sada na ovom poligonu. Teorijski deo je veoma značajan jer se deca upoznaju sa svim pravilima koja treba da poštuju kao biciklisti, a deca petog i šestog razreda su ranjiva kategorija jer sa 12 godina stiču pravo da učestvuju u saobraćaju samostalno bez pratnje odraslih osoba i smatramo veoma značajnim ovakav vid edukacije. Takođe apelujemo i na učenika i na njihove roditelje da postoji preporuka nošenja kacige i fluorescentnog prsluka posebno u noćnim uslovima jer će samim tim biti vidljiviji za ostale učesnike u saobraćaju i na taj način i bezbedniji, kaže članica Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobračaju grada Šapca.

Direktor Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ Duško Bojić pozitivno ocenjuje aktivnosti gradskog Saveta.

– Ovo je znanje koje život znači, pogotovo za ovu dečicu koja se polako uključuju u saobraćajni sistem. U ovom delu grada saobraćajne nezgode nažalost su čest slučaj i uz ovu edukaciju kao i znanje koje učenici stiču na časovima tehnike i tehnologije od petog do sedmog razreda, smatram da deca dobijaju kvalitetno obrazovanje o saobraćaju za njihov uzrast, ističe Bojić.

Kako najavljuju iz Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca uskoro će upravo Jevremova škola dobiti saobraćajno uređenu i bezbednu zonu škole. Uporedo sa aktivnostima u osnovnim školama, gradski Savet edukacije sporovodi i u šabačkim vrtićima, a policajku Anku danas su imali priliku da upoznaju mališani vrtića Bambi i Mladost.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije