Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju roditeljima uručio besplatno 50 auto-sedišta

Predstavnici Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca na osnovu nedavno raspisanog Javnog poziva, danas su u Vrtiću „Mladost“ uručili oko 50 besplatnih auto-sedišta roditeljima dece rođene u periodu od 01.maja do 31. avgusta prošle godine. Ovo je već peta godina zaredom kako gradski Savet sprovodi ove aktivnosti i do sada je roditeljima podeljeno više stotina auto-sedišta.

Redovni učesnici u saobraćaju kao putnici postaju i naši najmlađi sugrađani samim rođenjem. Zakonska obaveza roditelja je da decu prevoze isključivo u auto-sedištima a kazne za ne poštovanje propisa izuzetno su velike. Predstavnici Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca na osnovu nedavno raspisanog Javnog poziva, u Vrtiću „Mladost“ uručili su oko 50 besplatnih auto-sedišta roditeljima dece rođene u periodu od 01.maja do 31. avgusta prošle godine. Prethodno roditelji su prisustvovali obuci o pravilnom montiranju i korišćenju auto-sedišta kojoj je prisustvovao između ostalih i predsednik Saveta i predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić.

– Grad Šabac je doneo Strategiju o bezbednosti saobraćaja i bezbednost dece je apsolutno prioritet. Ono što je zacrtano u Nacionalnoj strategiji nalazi se i u našoj, a to je nula poginule dece u saobraćajnim nezgodama, ali i što manje povređene dece u saobraćaju. Ovakav vid edukacije doprinosi podizanju svesti kod roditelja o značaju pravilnog korišćenja auto-sedišta tokom prevoza dece i osigurava njihovu bezbednost. Krenuli smo upravo od roditelja koji najčešće prevoze svoju decu do predškolske ustanove, a posebno mi je drago da su svi roditelji koji su konkurisali na Javni poziv danas i dobili auto-sedište, naglasio je predsednik gradskog Saveta i predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić.

Roditelji kažu da razumeju značaj korišćenja auto-sedista i iskazuju zahvalnost nadležnima na ovoj akciji.

– Kada je u pitanju bezbednost deteta, to nema cenu i ovim putem se zahvaljujem gradu Šapcu na ovoj akciji, naravno da roditeljima to mnogo znači, kaže Aleksandar Mandić.

– Zahvaljujem gradu na ovom poklonu, naravno da nam znači mnogo, a želim da se zahvalim i u ime bebe Viktorije, jer ona će uživati u ovom auto-sedištu, poručuje majka Valentina Pekić.

Bezbednost najmlađih učesnika u saobraćaju uvek je bila u centru pažnje programa za rad gradskog Saveta što dokazuje i podatak da je u prethodnih pet godina besplatno podeljeno više stotina auto-sedišta.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije