Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

REKONSTRUISANA ŽELEZNIČKA STANICA U ŠAPCU. RADOVI NA NOVOM MOSTU PRI KRAJU

Železnička stanica u Šapcu je jedna od 27 železničkih stanica koje su rekonstruisane ili su u završnoj fazi rekonstrukcije. Kako je naglasio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić decenije iza nas obeležene su stagnacijom sektora železničkog saobraćaja. Stanice su bile zapuštene, pruga nije građena niti rekonstruisana, a danas je sve drugačije.

– Gradimo brze pruge, kupujemo moderne kompozicije, obnavljamo železničke stanice širom Srbije. Od 1976. do 2012. godine nije izgrađen nijedan centimetar nove pruge, a od 2012. godine do sada 108 kilometara, dok se još 108 kilometara gradi. Tako je izgledalo staro, a ovako izgleda novo lice Srbije. Sledeće godine, rekonstruisaćemo novih tridesetak stanica, kao i 2025.godine, poručio je ministar Goran Vesić.

Radovi na novom mostu preko reke Save privode se kraju. Juče je na deonici auto-puta Ruma – Šabac urađen prvi sloj asfalta na glavnom mostu, koji je dužine 1.355 metara. Asfalterski radovi izvodi se na desnoj kolovoznoj traci mosta i biće završeni sutra kada će se raditi drugi završni sloj. Leva kolovozna traka je već u potpunosti asfaltirana, što znači da će most biti završen u punoj dužini i širini. Intenzivno se radi i na prilaznoj mostovskoj konstrukciji koja je dužine preko 1.000 m, pa se tako u septembru očekuje završetak svih radova na mostu, naglasio je ministar Goran Vesić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije