Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

PRIJAVE RODITELJA ZA BESPLATNA AUTO-SEDIŠTA DO KRAJA OVE SEDMICE

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca raspisao je i ove godine Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu 50 besplatnih auto-sedišta za decu rođenu u periodu od 01.maja do 31. avgusta prošle godine. Obrazac prijave preuzima se do 18. avgusta u prostorijama Predškolske ustanove „Naše dete“ u Šapcu. Treba istaći da ove aktivnosti gradski Savet organizuje već petu godinu zaredom i da je na ovaj način roditeljima do sada podeljeno više stotina autosedišta.

Roditelji sa prebivalištem na teritoriji grada Šapca koji imaju dete rođeno u periodu od 01. maja do 31. avgusta prošle godine i poseduju automobil na svoje ime, imaju mogućnost da se prijave za besplatnu podelu auto-sedišta i tako osiguraju bezbedan prevoz svog deteta u putničkom vozilu. Obrazac za prijavu na Javni poziv moguće je preuzeti do kraja ove sedmice na infopultu PU „Naše dete“ u Šapcu i to od 10 do 14 časova gde se i podnosi potpuna dokumentacija, kaže sekretarka Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca, Katarina Tadić.

– Važno je da napomenemo da prednost imaju deca upisana u PU „Naše dete“ u ovogodišnjem konkursnom roku jer oni od 01. septembra postaju aktivni učesnici u saobraćaju na mestu putnika u putničkom vozilu. Zainteresovani roditelji koji ispunjavaju uslove Javnog poziva dokumentaciju uz zahtev mogu podneti na infopultu PU „Naše dete“ u Šapcu sve do kraja ove sedmice, kaže Tadićeva.

Auto-sedišta za decu biće dodeljivana po redosledu podnetih prijava po navedenim kriterijumima do utroška obezbeđenih sedišta, a datum i termin dodele biće naknadno određeni. Neblagovremeni i nepotpuni zahtevi neće biti razmatrani. Prilikom preuzimanja obavezno je i prisustvo obuci o pravilnom korišćenju i montiranju autosedišta za decu.

– Bezbednost naših najmlađih učesnika u saobraćaju uvek je bila u centru pažnje programa za rad gradskog Saveta što dokazuje i podatak da smo u prethodnih pet godina besplatno podelili više stotina auto-sedišta. Tradicionalno, stručnjaci iz ove oblasti održaće obuku roditelja za pravilno  korišćenje i montiranje auto-sedišta u putničko vozilo, ističe Tadićeva.

Kriterijumi za učešće na javnom pozivu:

– Mesto prebivališta roditelja na teritoriji grada Šapca

– Da jedan od roditelja deteta poseduje putničko motorno vozilo

– Da je dete rođeno u periodu 01.05. do 31.08.2022. godine.

Napomena: Prednost imaju deca koja su u ovogodišnjem konkursnom roku upisana u Predškolsku ustanovu „Naše dete“ jer od 01. septembra postaju aktivni i svakodnevni učesnici u saobraćaju na mestu putnika u putničkom vozilu.

 Potrebna dokumentacija:

– Dokaz o prebivalištu podnosioca zahteva (roditelja) na teritoriji grada Šapca (očitana lična karta ili potvrda o prebivalištu);

– Izvod iz matične knjige rođenih deteta (fotokopija);

– Fotokopirana ili očitana saobraćajna dozvola na ime podnosioca zahteva (roditelja);

– Fotokopija ugovora sa PU „Naše dete“ Šabac ukoliko je dete korisnik usluga.

Napomena: Zahtev i lična karta moraju da glase na isto lice.

Sve detaljne informacije mogu se dobiti na infopultu Predškolske ustanove „Naše dete“ u Šapcu, kao i na broj telefona 015/304 -750.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije