Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo Najava događaja Sport

MLAĐE KATEGORIJE FK „MAČVA“ STARTUJU TAKMIČARSKU SEZONU

Ovog vikenda i mlađe kategorije Fudbaskog kluba Mačva otpočinju sa prvenstvenim takmičenjima. Na teren će omladinci, kadeti i pioniri, dok petlići svoju sezonu startuju u septembru. Za što bolje nastupe u Prvoj omladinskoj ligi crveno-crne pripremaju treneri Dragoslav Kostić i Slobodan Radojčić, dok će kadete u Prvoj kadetskoj ligi Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije voditi Dejan Sarić i Ivan Obrovac. Iza omladinaca Mačve ostaje odličan pripremni period, a na prozivku prvog dana došlo je oko 40 dečaka, 2005. i 2006. godište, kaže trener Dragoslav Kostić.

– Prvi deo priprema odradili smo u Šapcu, a potom smo bili nekoliko dana u Guči na pripremama. Nešto više od 30 dečaka je vredno radilo i mogu reći da sam prezadovoljan i odzivom i njihovim odnosom prema treninzima. Nekoliko dana pred start prvenstva još uvek imamo veliku grupu dečaka koji kvalitetno rade. Naravno prisutna je određena doza umora, ali s obzirom na kvalitet koji su pokazali i na prijateljskim susretima mogu reći da sve teče po predviđenom planu. Ova generacija 2006.godište kod mog kolege trenera Dejana Sarića prošle godine je odradila odlično svoj posao i sada vezana sa generacijom 2005.godišta slobodno mogu reći da predstavljaju jednu interesantnu selekciju, a da li možemo nešto ozbiljinije i napasti prvo mesto za ulazak u Kvalitetnu ligu, još uvek ne mogu da kažem. Kada budemo odigrali prvih nekoliko kola, slika će biti jasnija, kaže trener Dragoslav Kostić.

Odlična komunikacija i saradnja Omladinske škole sa prvim timom Mačve motiv su više ovim dečacima da daju svoj maksimum kako bi kvalitetnim partijama skrenuli pažnju na sebe stručnom štabu prvotimaca i ispunili želju svakog igrača da budu deo seniorske ekipe.  

– Ja sam u Mačvi već šest godina i moram da istaknem da u poslednje tri godine i po nekoliko igrača dobije priliku da trenira sa prvotimcima i da pokuša da se nametne stručnom štabu seniorske ekipe. Ranije to nije bio slučaj, da mlad igrač tako brzo dobije šansu da ga vidi trener prvog tima. Neko se zadrži, neko ne, ukoliko stručni štab proceni da je reč o kvalitetnom igraču sledi potpisivanje profesionalnog ugovora što i jeste najveća želja svih ovih momaka u mlađim selekcijama Mačve. Konkretno iz ove generacije je rano govoriti o eventualnom potencijalu z aprvi tim, ali pred njima je evo godinu dana da se pokažu i dokažu,  objašnjava Kostić.

Nova sezona biće teška jer je činjenica da sve ekipe žele da trijumf protiv Mačve, naglašava Kostić.

– U prošlu sezonu ušli smo opušteno i to nas je košatlo vrednih bodova, zato ne smemo napraviti istu grešku. Od ovog vikenda, od samog starta i prve utakmice moramo biti oprezni i spremni na najteže izazove. Prvo kolo gostovanje Priboju, zatim nam dolazi Takovo, ekipe koje ne poznajemo baš najbolje, ali ove godine moramo da se izborimo za što bolji plasman na tabeli, kaže Kostić.

Inače, treneri Željko Isailović i Siniša Đakovac za Mačvansko-kolubarsku ligu pripremaju selekciju pionira, dok sa petlićima rade Ivan Isaković i Bogosav Matić. Omladince u 01.kolu očekuje gostovanje FAP-u u Priboju, a potom u Šabac dolazi Takovo iz Gornjeg Milanovca. Kadeti takođe u prvom kolu gostuju FAP-u, dok će u 02.kolu ugostiti šabački Savacijum.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije