Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

Pocerski Metković je 30. selo u Srbiji koje je dobilo brzi internet

Selo Pocerski Metković je 30. selo u Srbiji koje je dobilo brzi internet zahvaljujući kapitalnom projektu Ministarstva informisanja i telekomunikacija. Tim povodom, danas su u poseti našem gradu bili ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.

Zajedno smo posetili izdvojeno odeljenje Osnovne škole ,,Laza K. Lazarević” u Pocerskom Metkoviću gde će đacima ubuduće biti dostupni digitalni sadržaji koje imaju i đaci u ostalim školama u Srbiji. Ovoj školi Ministarstvo je doniralo projektor i laptop u cilju lakšeg praćenja nastave.

Stanovnici Pocerskog Metkovića od sada imaju mogućnost korišćenja usluge brzog interneta sa protokom preko 100Mb/s u sekundi. Ovim još jednom pokazujemo da nam je podjednako važan kako razvoj grada, tako i sela. Našim sugrađanima koji žive na selu sada će biti dostupne usluge elektronske uprave, digitalna nastava i digitalni sadržaji, praćenje više stotina televizijskih kanala, mogućnost korišćenja elektronske trgovine kako bi poljoprivredni i drugi proizvodi bili dostupni u svakom trenutku preko interneta. Uskoro će čitava teritorija grada Šapca biti pokrivena brzim internetom.

Zajedno sa svojom državom nastavljamo da radimo u interesu svih građana.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije