Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

Danas su u Šapcu 23 porodice sa ukupno 70 članova dobile ključeve novog doma. Oni su useljeni u 22 novoizgrađena objekta sa 23 stambane jedinice za osetljive grupe stanovništva u Ulici Bože Milanovića na Trijangli.

Izgradnja ovih objekata realizovana je u okviru projekta ,,Podrška za samostalan život – Novi početak“ u okviru programa ,,Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji je osmišljen da poboljša primenu politika socijalne inkluzije u Srbiji.

Zgrada ima dve garsonjere, 13 dvosobnih, šest trosobnih i dva četvorosobna stana. Kuće su opremljene nameštajem i belom tehnikom, neophodnom za život svake porodice. Grad Šabac obezbedio je priključenje objekta na komunalnu infrastrukturu, urađena je trafostanica, gasna kotlarnica i toplotna podstanica, kao i gradska saobraćajnica koja će omogućiti pristup samim objektima. Ukupna vrednost projekta je 1,1 milion evra. Donacija Evropske unije je 848 hiljada evra, a ostatak sredstava obezbedio je Grad Šabac.

Naš grad sprovešće i mere aktivne inkluzije tako da će stanari imati priliku da završe različite obuke kako bi kroz nova znanja i veštine bili osnaženi za aktivno učestvovanje na tržištu rada što će im omogućiti da nađu posao i dobiju sopstvene izvore prihoda. Deca će biti uključena u obrazovni sistem, a stanari će imati i zdravstvenu i socijalnu zaštinu.

Naš grad vodi odgovornu politiku prema svim kategorijama stanovništva i ovi objekti jedan su od pokazatelja. Građanima će sada započeti novo životno razdoblje u lepšem i udobnijem ambijentu. Naša dužnost je da pomažemo onima koji su socijalno ugroženi, pružajući im priliku za bolji život kroz poboljšanje životnih uslova i uključenosti u socijalni i ekonomski život lokalne zajednice.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije