Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je sa ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije, Tomislavom Žigmanovim, obišao romsko naselje u Gornjoj Vranjskoj.

Tom prilikom razgovarali su sa meštanima o posledicama poplava i programu državne pomoći koji se odnosi na oštećene porodične stambene objekte u svojini građana, kategorisanih od prve do pete kategorije.

U Gornjoj Vranjskoj bilo je poplavljeno više od 40 objekata, voda je ušla u dvorišta, stambene i pomoćne objekte, zbog čega je evakuisano 25 osoba iz osam najugroženijih domaćinstava. Evakuisano stanovništvo provelo je skoro mesec i po dana u prihvatnom smeštaju ,,Humano srce“, gde su pored smeštaja imali obezbeđenu ishranu i sredstva za ličnu higijenu, kao i psihološku podršku. Nakon što su im naše službe očistile, isušile i uradile dezinfekciju stambenih objekata, od juče su ponovo u svojim domovima. Grad Šabac je uz pomoć ,,Humanog srca“ za njih obezbedio deo nameštaja, a pomoć će dobiti i od Centra za socijalni rad Šabac i Crvenog krsta Šabac, što će im verujem biti od velike koristi. Takođe, biće im uplaćena i jednokratna novčana pomoć.

Grad Šabac je učinio sve da pomogne građanima da se izbore sa posledicama od poplava, da bi što pre mogli da se vrate svojim redovnim aktivnostima. Podsetiću da je materijalna šteta od poplava u Šapcu procenjena na 800 miliona dinara.

Pozivam sve građane koji do sada nisu prijavili štetu na svojim porodično stambenim objektima da to urade u naredne dve nedelje. Prijavu za nastalu štetu građani mogu podneti na Jedinstvenom šalteru Gradske uprave grada Šapca, do 30. jula. Obrazac za prijavu je dostupan i na sajtu grada Šapca https://sabac.rs/.

Gradska komisija za procenu štete već je izvršila kategorizaciju oštećenih stambenih objekata onih građana koji su do sada podneli prijave, a u skladu sa važećom metodologijom. Rešenja Gradske komisije će biti predata Ministarstvu za javna ulaganja na dalja postupanja, nakon čega će građanima biti isplaćena bespovratna materijalna pomoć.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije