Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo Najava događaja Zabava

Počeli „Petrovdanski dani“ u Vladimircima

Večernjom službom u Hramu „Svetih apostola Petra i Pavla“ u opštini Vladimirci večeras je počela tradicionalna manifestacija „Petrovdanski dani“. Ove godine organizatori su pripremili bogati program koji se održava od 11. do 16. jula. Manifestacija već godinama okuplja veliki broj posetilaca i učesnika ne samo iz vladimiračkog kraja već i iz drugih opština i gradova.

Nakon večerašnje službe u Etno parku u centru Vladimiraca priređeno je duhovno veče, kom je prisustvovao episkop šabački Jerotej, sveštenstvo Eparhije šabačke, predstavnici lokalne samouprave i brojni građani. Na letnjoj pozornici Etno parka, duodramu „Patrijarh Pavle“ izveo je Aleksandar Dunić, a program su upotpunili i Crkveni hor „Sveti Simeon Bogoprimac“ iz Sremskih Karlovaca. Nakon duhovne večeri ispred Hrama za najmlađe priređeno je tradicionalno paljenje lila uoči sutrašnjeg velikog praznika Petrovdana.

Tokom sutrašnjeg dana nakon svete liturgije u Hramu „Svetih apostola Petra i Pavla“ kroz varošicu će proći litija kada je planirano i rezanje slavskog kolača. U podne biće priređen slavski ručak. U večernjim satima na bazenu planiran je muzički program.

U četvrtak, 13. jula od 17 časova za najmlađe biće održan maskenbal, dok će animatori mališane zabavljati od 18.00 časova. Finale Petrovdanskog turnira u malom fudbalu počinje u 21 sat.

U petak, 14. jula od 18 časova biće odigrana utakmica između veterana FK „Jedinstvo“ i FK „Crvena zvezda“. Koncert Amadeus benda počinje u 21 sat. 

U subotu, 15. jula od 17 časova biče priređena izložba narodne radinosti, dok će od 19 časova svi posetioci uživati u kulturno-umetničkog programu u Etno parku koji su pripremili PU „Suncokreti“, OŠ „Žika Popović“ iz Vlaidmiraca, OŠ „Jovan Cvijić“ iz Debrca, Posavotamnavska srednja škola sa Domom učenika, KUD „Ćirilo i Metodije“ iz Busija, KUD „Izvor“ iz Starih Banovaca i Folklorna sekcija Biblioteke „Diša Atić“ iz Vladimiraca.

I ove godine Petrovdanske dane zatvoriće sada već dobro poznato gastronomsko takmičenje – „Gudijada“ koja će u nedelju, 16. jula u centru Vladimiraca okupiti više od dve hiljade posetilaca. Na ovogodišnje takmičenje u pravljenju gulaša i pečenju prasadi, do sada se prijavilo više od 150 ekipa.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije