Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

Grad Šabac i Grad Sombor partneri su na regionalnim projektu ,,Age+”

Projekat ima za cilj podršku starijim osobama kroz međugeneracijske aktivnosti, izgradnju zajednica koje su prilagođene potrebama rastuće populacije starijih od 65 godina i jačanju kapaciteta u oblastima socijalne zaštite, zdravstva i nege.

Gradinačelnik Šapca Dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić su sa gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem prisustvovli uvodnoj konferenciji povodom potpisivanja memoranduma o saradnji dva grada u okviru projekta ,,Age+” u Trening centru na Letnjikovcu. Nosilac projekta je austrijska organizacija Volkshilfe Solidarität, a lokalni partneri u Srbiji su TARA International Consulting iz Novog Sada i Novosadski humanitarni centar. Projekat se realizuje uz donatorsku podršku Austrijske razvojne agencije i Volkshilfe Solidarität.

Grad Šabac je u poslednje dve i po godine učinio znatne pomake u poboljšanju socijalnog statusa starijih, gde naročito treba istaći da smo obezbedili besplatan javni prevoz na teritoriji grada Šapca za sve sugrađane starije od 65 godina. Projektom ,,Age+” podstaći ćemo veće učešće starijih osoba u dijalogu sa donosiocima odluka, povećanje kapaciteta pružalaca usluga kroz obuke i studijske posete, povećanje ponude usluga podrške starijima kroz međusektorsku saradnju, veću vidljivost starijih u društvu, povećanju svesti o njihovim potrebama i smanjenje diskriminacije po osnovu starosti.

Zajedno sa kolegama iz Sombora aktivno ćemo raditi za dobrobit naših najstarijih sugrađana i verujemo dodatno unaprediti njihov položaj.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije