Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo Sport

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije održan je Festival fudbala na kom su učestvovale devojčice vrtića „Sloboda”, kao deo projektnih aktivnosti u okviru pilot projekta „Plejmejkers”.

Projekat „Plejmejkers” sprovodi se pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Srbije i UEFA-e, a za partnera u Srbiji izabrana je Predškolska ustanova „Naše dete”.

Kroz program „Plejmejkers”, UEFA u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije promoviše ženski fudbal, sa ciljem da se ženski fudbal omasovi i pomogne devojčicama da kroz fudbal i igru budu aktivne, i da kroz sport steknu samopuzdanje, osećaj zajedništva, timskog duha i međusobnog poštovanja.

Predškolska ustanova prepoznata je kao relevantan partner zbog svog dosadašnjeg angažovanja na promociji zdravih stilova života kroz svoje tradicionalne manifestacije i kroz učešće na brojnim sportskim takmičenjima. Na svim nivoima bavljenja sportom mnogo je manje devojčica i žena, nadamo se da će kroz ovu aktivnost neke devojčice izabrati fudbal kao sport kojim žele da se bave.

Predškolsku ustanovu „Naše dete” i nakon projekta pokušaće da ovu aktivnost proširi u svim vrtićima.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije