Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo Zabava

Završni koncert hora OŠ „Vuk Karadžić“

Dana 14.6.2022. godine, pred punom svečanom salom OŠ „Vuk Karadžić“, hor je održao svoj završni, godišnji koncert sa temom „Ljubav je to“.

Koncert je bio otvorenog tipa, pa su publiku činili roditelji, bake i deke, naše kolege, učenici.

Na repertoaru su se našle najlepše ljubavne pesme svih pesnika SFRJ. Od pesnika: Augusta Šenoe, do Jovana Jovanovića Zmaja , Alekse Šantića, Dubravke Nešović i kompozitora: Stanislav Biničkog, Isidora Bajića , Darka Kraljića, Nikole Grbića, Ivana Petroviča Larionovoa.

Nizale su se pesme u horskom i solističkom izvođenju: „Tiho noći“, „Bolujem ja, boluješ ti“, „Noćas nisu sjale“, „Sve ptičice zapjevale“, „Emina“, „Eleno kjerko“, „Ribara starog kći“, „Čamac na Tisi“, „Kaljinka“ i „Ovo je Srbija“. Solisti hora : Aleksa Petrović i Marjana Marinković, kao i perkusionisti: Jovana Đekić, Pavle Obradović i Bogdan Moravčević, zajedno sa svim članovima bili su nagrađeni velikim aplauzom, suznim očima i posebnim diplomama za svoj veliki rad i trud, koje im je uručio direktor škole Dragoslav Pavlović.

Koncert je slikom zabeležila bibliotekarka Dušica Šobić, a snimkom foto „Nera“ kao i naš cenjeni kolega iz partnerske škole OŠ „Laza Lazarević“ Svetislav Predić.

Sa nadom i verom da će naš ansambl sledeće školske godine nizati još lepše i zahtevnije muzičke događaje i da će naša verna publika uživati u tome, nastavljamo sa svojim radom uz nastavnicu Snežanu Ranković Đerić.

Slike će govoriti više, a snimke ćemo posle digitalne obrade objaviti na FB stranici naše škole, kao i Youtube kanalu, tako da će u ovom događaju moći da uživaju i oni koji su bili sprečeni da dođu.

Uz veliku zahvalnost publici, šaljemo vam veliki pozdrav od našeg ansambla.

Snežana Ranković Đerić, nastavnica muzičke kulture

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije