Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo Politika

Usvojen rebalans budžeta Grada Šapca zbog ponovnog uvećanja prihoda

Odbornici Skupštine grada Šapca na današnjem zasedanju usvojili su završni račun grada Šapca za prethodnu godinu koji pokazuje da je 26 odsto ukupnog budžeta utrošen na kapitalne investicije. Izveštaj nezavisnog revizora o poslovanju Grada u prošloj godini je pozitivan, a razlog rebalansa budžeta za ovu godinu je ponovno uvećanje prihoda u gradskoj kasi, zadovoljno je naglasio gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić u svom obraćanju.

– Završni račun grada Šapca za prošlu godinu jasan je pokazatelj odličnog poslovanja Grada u prethodnom periodu. Čak 26 procenata ukupnog budžeta grada je otišao na kapitalne investicije, a i pozitivan izveštaj nezavisnog revizora jasno govori da smo se prema budžetu, odnosno novcu građana, ponašali odgovorno i da je sve prikazano istinito i tačno, zbog čega sam jako ponosan. Rebalans budžeta kao i svi prethodni su zbog uvećanja prihoda od prethodno planiranih, među kojima su sredstva opredeljena od Ministarstva zaštite životne sredine u iznosu od 150 miliona dinara. Reč je o realizaciji projekta sanacije divlje deponije na Dudari, što je najveći projekat dobijen od nekog ministarstva u ovoj godini. Grad je na ova sredstva resornog ministarstva uložio još 50 miliona dinara i uskoro će Šabac imati novu zelenu oazu na reci Savi, naglasio je gradonačelnik.

Na današnjem skupštinskom zasedanju usvojeni su izveštaji o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad Šabac. Tokom prva tri meseca samo dva javna preduzeća su iskazala negativan saldo, ističe gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić.

– JKP „Stari grad“ je iskazao negativan saldo u iznosu nešto većem od 13 miliona, ali treba imati u vidu da neki sezonski poslovi u ta prva tri meseca nisu bili obavljeni, manji su bili i prihodi od planiranih. Drugo javno preduzeće sa iskazanim deficitom od četiri miliona je šabački Vodovod i to u smislu poslova koji su započeti, ali nisu realizovani zbog vremenskih uslova. Ovo preduzeće je počelo sa izgradnjom 22 kilometra vodovodne mreže na području koje pokriva grad Šabac u Mačvi, Pocerini i Posavotamnavi. Trenutno je izgrađeno osam kilometara, a očekujemo da će predviđni radovi biti završeni u toku ove godine. Projekti su gotovi, biće raspisane javne nabavke za one delove koje još uvek nismo počeli da radimo. Clj nam je da sinhronizovano širimo vodovodnu mrežu u svim delovima Šapca, kaže gradonačelnik Šapca.

Predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić današnje zasedanje ocenio je kao izuzetno značajno, a posebno važna je činjenica da je Grad Šabac finansijski stabilan.

– Današnje skupštinsko zasedanje oslikava trenutno najaktuelnija dešavanja u našem gradu, praktično se sve važne odluke i teme otvaraju upravo ovde u gradskom parlamentu koji i jeste pravo mesto za to. Vode se kvalitetni razgovori oko svih bitnih tema, ali ono što je najvažnije grad Šabac je finansijski stabilan što jasno pokazuje završni račun za prošlu godinu. Isto tako i rebalans budžeta se usvaja iz najboljeg mogućeg razloga – zbog povećanja prihoda. Na ovoj sednici imamo i nova planska dokumenta, zatim strateška dokumenta, što govori o razvoju i širenju grada Šapca, istakao je predsednik Skupštine grada, Nemanja Pajić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije