Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić se sastao danas sa komandantom Rečne flotile, kapetanom bojnog broda, Ljubišom Markovićem.

Na sastanku su razgovarali o učešću Vojske Srbije u radu Štaba za vanredne situacije grada Šapca i njihovom angažovanju kroz treću misiju, koja se odnosi na pomoć civilnim vlastima u slučaju prirodnih nepogoda, tehničko-tehnoloških i drugih nesreća. Poseban osvrt tokom razgovora bio je posvećen poplavama koje su pogodile mesne zajednice na teritoriji grada Šapca, u kojima je uvedena vanredna situacija.

Na današnjem sastanku predstavljen je novi član Štaba za vanredne situacije, komandir pontonirske čete, major Branko Popović, koji ima ulogu da radi na civilno-vojnoj saradnji između Grada Šapca i Garnizona-Prvog pontonirskog bataljona.

U prethodnom periodu Grad Šabac ostvario je značajnu saradnju sa komandom Rečne flotile, u čijem sastavu se nalazi Prvi pontonirski bataljon od koga je dobijao stručnu pomoć, ali i pomoć ljudstva. Saradnja se odnosila, ne samo na pomoć stanovništvu u vanrednom stanju, nego i redovnom, pomoć u pojedinim manifestacijama koje su organizovane u našem gradu.

Sagledali smo mogućnosti za nastavak i unapređenje saradnje u vezi sa trećom misijom. Poučeni iskustvima iz 2014. godine, ukazali smo na značaj kontinuiteta susreta, značaj informisanja i održavanja stalnog kontakta sa komandom Garnizona u cilju zaštite našeg grada i građana.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije