Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

Policijska uprava u Šapcu još uvek prednjači po broju predatog oružja

Broj predatog oružja na području koje pokriva šabačka Policijska uprava iz dana u dan se povećava. Pripadnici policije u prethodnim danima organizovali su brojne štandove na području Šapca i Loznice kao i na teritorijama nekoliko opština Mačvanskog upravnog okruga u cilju informisanja građana o akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije koja se odnosi na predaju neregistrovanog oružja. Sve potrebne informacije danas su Šapčani imali mogućnost da dobiju i na štandu u pešačkoj zoni ispred Policijske uprave.

Kako ističe šefica Odseka za upravne poslove PU Šabac, Snežana Milovanović od početka akcije, 08.maja do jučerašnjeg dana predato je nešto više od 1.100 komada oružja, 60 hiljada komada municije i oko 230 minsko eksplozivnih sredstava. Zanimljiv je podatak da su se ovoj akciji odazvali čak i građani koji poseduju legalno oružje, smatrajući da im više nije potrebno.

„U skladu sa pozivom Ministarstva unutrašnjih poslova za predaju oružja, Policijska uprava u Šapcu se našla u samom vrhu po količini predatog naoružanja. Još jednom pozivamo građane da predaju svoje oružje. To mogu učiniti svakog dana od 07 do 19 časova u najbližoj Policijskoj upravi ili stanici, kao i pozivom ukoliko je potrebno da pripadnici policije izađu na teren i preuzmu oružje. Takođe, moram da istaknem da se u ovoj akciji pored neregistrovanog može predati i legalno, kao i oružje koje je ostalo nakon smrti vlasnika“, objašnjava Milovanovićeva.

Akcija traje do 08.juna i tokom ovog perioda građani ne moraju dokazivati poreklo neregistrovanog oružja, neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice. Kada je reč o oružju koje je ostalo nakon smrti vlasnika, radi sprečavanja eventualne zloupotrebe, neophodno je da se oružje koje je ostalo iza smrti vlasnika preda na čuvanje policiji, do okončanja ostavinskog postupka i određivanja vlasnika. Građani koji predaju policiji ovakvo oružje treba da omoguće svoje podatke da bi im se izdala potvrda o njegovom deponovanju i o tome obavestila Poreska uprava, kako preminulo lice više ne bi bilo poreski obveznik na oružje. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije