Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

Predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca Nemanja Pajić uručio je nagrade učesnicima okružnog nivoa „Pažljivkove smotre”.

Grad Šabac je ovogodišnji domaćin „Pažljivkove smotre”, koja je namenjena deci predškolskog uzrasta i učenicima prvog i drugog razreda.

-Drago mi je da je „Pažljivkova smotra” zaživela u celoj Srbiji, istakao bih da su na prošlogodišnjem takmičenju učenici drugog razreda iz Šapca prvaci Srbije. To nam govori da su deca u Šapcu stekla zavidno znanje u poznavanju pravila za bezbedno učešće u saobraćaju i da je naš Saveta za saobraćaj dobro radio. Na današnjoj smotri takmiče se deca iz više gradova, mislim da je to za decu veoma važno da kroz druženje i takmičenje nauče pravila bezbednog učešće u saobraćaju, ali i da motivišu drugu decu.

Grad će uskoru usvojiti Strategiju bezbednosti saobraćaja grada Šapca za period 2023-2026. godine, gde nam je cilj da nemamo poginule dece u saobraćaju. Ova smotra tome i doprinosi, da deca uz pomoć vaspitača i učitelja kroz različite tipove igara prilagođene njihovom uzrastu steknu znanja koja će svakodnevno koristiti u saobraćaju. „Pažljivkova smotra” je zaživela na teritoriji cele Srbije i to je prilika da se uporedima sa drugim sredinama, u kojoj meri deca poznavju bezbednost saobraćaja, šta još treba da uradimo i popravimo da bi se deca bezbedno ponašala u saobraćaju.- istakao je Nemanja Pajić, predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca.

Šabački predškolci zauzeli su drugo mesto, pobednici u kategoriji prvog razreda su učenici OŠ „Vojvoda Stepa” iz Lipolista, a prvo mesto u kategoriji drugog razreda zauzeli su učenici OŠ „Janko Veselinović” iz Šapca.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije