Flat Preloader Icon
Aktuelno Društvo

Gradonačelnik Sombora Antonije Ratković organizovao je uvodni sastanak projektnih timova Šapca i Sombora

Na sastanku su učestvovale članica Gradskog veća zadužena za socijalna pitanja, rad i zapošljavanje Jelena Milošević i sekretar Skupštine grada Šapca Ivana Mićović, u okviru novog projekta „AGE +”.

„AGE+” je regionalni projekat koji u Somboru i Šapcu sprovodi Tara International Consalting doo iz Novog Sada. Cilj projekta je pružanje podrške starijim osobama kroz međugeneracijske aktivnosti, izgradnju zajednice koja je prilagođena potrebama rastuće populacije starijih od 65 godina, i jačanje kapaciteta u oblastima socijalne zaštite, zdravstva i nege.

Na sastanku projektnih timova razmenjena su iskustva o uslugama i aktivnostima koje se pružaju u oblasti socijalne zaštite, to je bila prilika i da se projektni timovi upoznaju, ali su dogovorene i predstojeće aktivnosti na projektu „AGE+”.

Grad Šabac biće domaćin predstojeće uvodne konferencije na kojoj će biti potpisan Memorandum o saradnji, i na kojoj će biti predstavljena osnovna polazišta, kao i aktivnosti i ciljevi projekta.

Projekat finansira Austrijska razvojna agencija i organizacija Volkshilfe Solidaritat.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ostalo

Aktuelno Društvo

Saradnja sa Hrvatskom u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite

Projektni tim Grada Šapca posetio je opštinu Velika u Hrvatskoj. Sa hrvatskim kolegama razgovarali su o budućoj saradnji u okviru
Aktuelno Politika

Potpisan ugovor o pošumljavanju i ozelenjavanju Šapca

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije